Hoe omgaan met verandertrajecten?

Lees hier het verhaal van Daphne van Akker

Ervaren trainer

Bekwaam in verandertrajecten

Bekwaam in organisatiekunde

Bekwaam in verandertrajecten

Ervaren trainer

Bekwaam in organisatiekunde

Daphne & Verandertrajecten

Over Daphne van Akker

Na mijn studie Nederlands Recht in Leiden (Master 2001) heb ik meer dan 15 jaar ervaring opgedaan als juridisch adviseur binnen het bedrijfsleven en bij de overheid. Ik ben betrokken geweest bij omvangrijke verandertrajecten. Ik was ondermeer projectleider van het project “De informele aanpak” bij een grote gemeente. 

Omdat ik de wens had meer te leren over het organisatieadvies vak ben ik in 2020 de opleiding ”De nieuwe adviseur” gaan doen bij het Sioo (Stichting interuniversitair centrum voor Organisatie-en Veranderkunde). Deze opleiding heb ik met succes in september 2021 afgerond. 

Ik ben in de loop van de tijd steeds meer geïnteresseerd geraakt in het hoe, wat en waarom van verandertrajecten. Ik heb gezien hoe conflicten sluimerden op de werkvloer en welke rol ze speelden bij het wel of niet slagen van verandertrajecten. Ook zag ik dat, door een grote verandermoeheid, voorgenomen verandertrajecten weinig kans van slagen hadden. Goed doordachte strategieën belandde te vaak de prullenbak in.

Ik wilde weten hoe organisaties wel effectief kunnen transformeren en wat daar voor nodig is.

Mijn interesse voor veranderen heeft geleid tot een lange zoektocht. Ik ben mij gaan verdiepen in diverse verandermethodieken en stromingen. Toen ik tijdens de leergang “Touching the community Soul” (Erik Mandersloot), kennis maakte met o.a. De Theory U van Otto Scharmer en het werk van Joseph Jaworski wist ik dat ik de opgedane kennis en ervaringen wilde inzetten bij verandertrajecten. Later zijn de dialoog en Appreciative Inquiry op mijn pad gekomen.

Al mijn kennis en ervaringen  hebben geleidt tot de oprichting van The dialogue factor.

Ik baseer mijn adviezen en teambegeleiding op diverse bewezen en onderbouwde methoden afhankelijk van de situatie. Ik leg het accent op strategie-executie. Zonder uitvoering namelijk geen groei en resultaat. 

The dialogue factor staat voor het versterken van organisaties, impact maken en duurzame waardecreatie.   

Workshop verbeeldingkracht in intervisie juni 2023 (1)

Organisatieadvies & verandertrajecten

Wat is de dialogue factor?

The Dialogue Factor is een professionele dienstverlener in onze snel veranderende wereld.

Ik ben er voor bedrijven en organisaties. Ik heb een groot begrip voor jouw thema’s en dilemma’s.

Door mijn ruime ervaring zowel in het bedrijfsleven als binnen de overheid ben ik bekend met de verschillende dynamieken welke een rol kunnen spelen als het gaat om verandertrajecten en kan ik maatwerk leveren.

Ik versterk teams en verbind medewerkers waardoor er optimale omstandigheden onstaan. Ik help jou je bedrijf of organisatie tot bloei te laten komen en laat je tot ontdekking komen hoe je met vertrouwen nieuwe wegen in kan slaan die tot een succesvolle en gezonde organisatie leiden. Ik help focus aan te brengen tijdens verandertrajecten en doelen te bereiken.

Laat mij weten waar ik jou bij van dienst kan zijn. Waar loop jij tegenaan als het om verandertrajecten gaat? Vraag vandaag nog een gratis gesprek aan.

Organisatieadvies & training

Wat is de dialogue factor?

The Dialogue Factor is een professionele dienstverlener in onze snel veranderende wereld.

Ik ben er voor bedrijven en organisaties. Ik heb een groot begrip voor jouw thema’s en dilemma’s.

Door mijn ruime ervaring zowel in het bedrijfsleven als binnen de overheid ben ik bekend met de verschillende dynamieken welke een rol kunnen spelen als het gaat om verandertrajecten en kan ik maatwerk leveren.

Ik versterk teams en verbind medewerkers waardoor er optimale omstandigheden onstaan. Ik help jou je bedrijf of organisatie tot bloei te laten komen en laat je tot ontdekking komen hoe je met vertrouwen nieuwe wegen in kan slaan die tot een succesvolle en gezonde organisatie leiden. Ik help focus aan te brengen tijdens verandertrajecten en doelen te bereiken.

Laat mij weten waar ik jou bij van dienst kan zijn.

Waar loop jij tegenaan als het om verandertrajecten gaat? Vraag vandaag nog een gratis gesprek aan.