The dialogue factor – Highlights 2021

Daphne van Akker

Daphne van Akker

Organisatieadviseur

Het jaar 2021 loopt ten einde. Het was een roerig maar ondanks corona een mooi jaar waarin The dialogue factor heeft kunnen bijdragen aan zowel bedrijven als personen bij het versnellen van strategie-executie en transformaties.

Appreciative Inquiry facilitator

In februari heeft Daphne van Akker met succes de facilitatorstraining Appreciative Inquiry van Andy Smit afgerond. Ze heeft het geleerde direct in de praktijk kunnen brengen tijdens de trainingen die zij dit jaar heeft gegeven voor de Gradusgroep BV. Waarderend onderzoeken blijkt een effectieve methode als het gaat om het veranderen van perspectief en om gerichte stappen te zetten naar een gewenste toekomst.

De nieuwe adviseur

In september dit jaar nam Daphne van Akker haar certificaat “De nieuwe adviseur” in ontvangst van het SIOO te Utrecht. Haar eindopdracht in het kader van het ondernemersprofiel had de titel “Groots verbeelden, kansen voor innovatie”. Deze opleiding tot organisatieadviseur en veranderkundige draagt bij aan de verdere professionalisering van The dialogue factor.

Nieuwe website

In oktober is de nieuwe website www.thedialoguefactor.nl. van The dialogue factor de lucht in gegaan. We zijn erg trots op de mooie heldere layout en kleurkeuze. De website is gemaakt door Jesse van der Veen van Graphup (www.Graphup.nl) Het logo-ontwerp is van Fleur van den Bergh. De foto credits zijn voor Annemarije de Vaal van Studieannemarije. De visagie is gedaan door Fleur Kaagman, makeup-artist. Dank hiervoor!

Aansluiting netwerk in de regio

In oktober heeft de dialogue factor zich aangesloten bij het Flevolandse zakenvrouwen netwerk. Hoewel de meeste bedrijfsactiviteiten buiten de provincie plaats vinden wil The dialogue factor ook locaal de banden te verstevigen. Het voelt goed om locaal meer betrokken te zijn en om op de hoogte blijven van de wat er in de provincie speelt en daarnaast is het natuurlijk superleuk om andere ondernemers te ontmoeten.

Businessmentorschap voor vrouwelijke ondernemers

Dit jaar was Daphne weer 1 op 1 businessmentor van vrouwelijke ondernemers die stappen willen zetten en next level willen gaan. Het businessmentorschap kent twee verschillende programma’s: The exploration journey en Smart start. Deze programma’s zijn voor vrouwen die authentiek willen ondernemen en daarbij hun eigen waarden voorop willen stellen. Vrouwen die impact willen maken en hun leiderschapskwaliteiten willen vergroten. We zijn supertrots op de resultaten van de deelnemende vrouwen tot nu toe.  

Business support

Ook dit jaar heeft Linda Min-Reijnders The dialogue factor weer ondersteund vanuit Linda’s virtual business support (www.linda-s.nl). Zo heeft zij onder andere de modules voor het programma’s Smart Start en de The exploration journey opgemaakt, taken uit handen genomen en op veel fronten meegedacht over de verdere professionalisering van The dialogue factor. Veel dank hiervoor!

Social development goals (SDG’s)

Voor 2022 is The dialogue factor volop bezig met het maken van plannen om meer impact te maken. The dialogue factor wil graag een bijdrage leveren aan de Sustainable development goals (SDG’s). Er zijn 17 SDG’s geformuleerd door de United Nations. Deze zijn bepaald in 2015 en lopen tot 2030. Je kunt deze goals zien als een mondiaal kompas voor mensen en organisaties.

Om deze reden heeft The dialogue factor zich in november aangesloten bij Happy Planet Professionals. Een netwerkorganisatie die zich inzet voor een maximale positieve impact. HPP neemt de SDG’s als kapstok voor haar activiteiten.

Zowel bij onze bedrijfsvoering als bij opdrachten willen we een aantoonbare en positieve bijdrage leveren aan de SDG’s. Onze speerpunten voor 2022: het aangaan van versterkende partnerschappen, oog voor welzijn van mensen en bijdragen aan duurzame economische groei.  Peerreviews vanuit HHP gaan The dialogue factor ondersteunen bij het omschrijven en behalen van de doelen. We hebben niet ten doel groots en meeslepend impact te maken. We zijn een kleine organisatie. Daarom is ons motto: ook kleine initiatieven en gewoonten dragen bij.

Cheers op het nieuwe jaar!

Andere artikelen: